Ask Question
27 July, 10:05

Jim Ross is an automobile salesman who receives a salary of $500 per week plus a commission of 3% on all sales. During a four-week period he sold $42,000 worth of cars. What were Jim's average earnings?

0
Answers (1)
  1. 27 July, 10:33
    0
    4 * 500 = $2,000

    Then, you must calculate how much he earned by the commission:

    $42,000 * 3%

    (3% = 3/100)

    42,000 * 3/100 = 420 * 3 = $1260

    Finally, you add what he earned form the commission plus the 4 weeks salary:

    $2,000 + $1260 = $3,260
Know the Answer?