Ask Question
16 December, 21:53

The daily gazzette has 25 companies that pay for advertising each month the newspaper wants to increase its advertisers by 5 each month what equation can be used to determine m the number of months it will take to double it

0
Answers (2)
  1. 16 December, 23:08
    0
    m=a/5

    Step-by-step explanation:

    From the statement, you have that the number of advertisers would be equal to the number of companies the daily gazzette has plus the 5 advertisers the newspaper wants to increase each month multiply for the number of months. From this, the expression would be:

    2a=a+5m, where

    a = number of advertisers

    From this, we can isolate m:

    5m=a

    m=a/5

    You can solve it to find the number of months it will take to double the advertisers:

    m=25/5 = 5

    It will take 5 months as:

    25 + (5*5) = 25+25 = 50
  2. 16 December, 23:34
    0
    Answer: 25+5m = 50

    Step-by-step explanation:

    Hi, to answer this question we have to write an equation:

    The actual number of companies that pay for advertising each month (25) plus the product of the companies added per month (5) and the number of months (m) must be equal to the actual number of advertisers multiplied by 2 (since they want to double it).

    Mathematically speaking:

    25 + 5m = 25 (2)

    25+5m = 50

    Feel free to ask for more if needed or if you did not understand something.
Know the Answer?