Ask Question
25 August, 00:13

Créstòr bought a terrarium that is 24 inches wide, 48 inches long and 20 inches high. A bag of special dirt at the pet store only fills 1,000 cubic inches and costs $8.00 per bag.

Part A: How many bags does Crèstòr need to fill his terrarium?

Part B: How much do the bags cost after a 6% sales tax?

+1
Answers (1)
  1. 25 August, 00:43
    0
    A. 24

    B. $203.52

    Step-by-step explanation:

    A. Number of bags.

    To see how many bags of dirt Crèstòr will have to buy, we have to calculate the volume of the terrarium he just bought.

    It's rectangular prism, so the formula for its volume is simple: length x width x height

    So, let's se ... 48 x 24 x 20 = 23,040 cubic inches.

    How many bags will he have to buy? Each bag contains 1,000 cubic inches. So, 23,040 / 1,000 = 23.04

    He will then need to buy 24 bags (because with 23, the terrarium won't be full).

    B. Cost of the bags with 6% tax.

    First, we need to know how much the total before tax is. We know he's buying 24 bags and that each bag costs $8.

    T = 24 * $8 = $192

    Now, if we want to have the total with the 6% tax added, we multiply this total by 1.06 (1.00 for the total + 0.06 for the tax).

    Total WITH tax: $192 * 1.06 = $203.52

    Amount of the tax: $203.52 - $192 = $11.52
Know the Answer?