Ask Question
31 January, 02:38

Nicole is working two summer jobs, making $10 per hour babysitting and making $20 per hour tutoring. In a given week, she can work at most 17 total hours and must earn a minimum of $250. If Nicole worked 2 hours babysitting, determine all possible values for the number of whole hours tutoring that she must work to meet her requirements. Your answer should be a comma separated list of values. If there are no possible solutions, submit an empty answer.

+2
Answers (1)
  1. 31 January, 04:32
    0
    The possible values of tutoring hours are 12 hours, 13 hours, 14 hours, 15 hours.

    Solution:

    Given that, Nicole is working two summer jobs, making $10 per hour babysitting and making $20 per hour tutoring.

    In a given week, she can work at most 17 total hours and must earn a minimum of $250.

    Nicole worked 2 hours babysitting, then we have to determine all possible values for the number of whole hours tutoring that she must work to meet her requirements.

    Now, as she worked for 2 hours of babysitting, she will get 2 x $10 = $ 20

    Now, after this, she can work at most (17 - 2) = 15 hours for tutoring and she has to earn minimum of 250 - 20 = $230

    Now, let the number of hours she tutored be "n"

    Then, from above cases n ≤ 15

    And n x $20 ≥ 230

    n ≥ 11.5

    Here we have to cases, n ≥ 11.5 and n ≤ 15

    So, the possible list of n values will be 12, 13, 14, 15

    Hence, the possible values of tutoring hours are 12 hours, 13 hours, 14 hours, 15 hours.
Know the Answer?