Ask Question
19 October, 03:34

Mrs. Padre drives 2 hours at a n average speed of 35 miles per hour then she drives 3 hours at a speed of 48 miles per hour what is her average speed for the whole trip

+2
Answers (1)
  1. 19 October, 05:00
    0
    She drove 2 hours at 35 miles per hour for a total of 35 * 2 = 70 miles.

    She drove 3 hours at 48 miles per hour for a total of 48 * 3 = 144 miles.

    Her total miles were: 70 + 144 = 214.

    Her total driving time was 3 + 2 = 5 hours.

    Divide her total miles by total time for her average speed:

    214 / 5 = 42.8 miles per hour average speed.

    Not sure if you need to round the answer or not.
Know the Answer?
Not Sure About the Answer?
Find an answer to your question 👍 “Mrs. Padre drives 2 hours at a n average speed of 35 miles per hour then she drives 3 hours at a speed of 48 miles per hour what is her ...” in 📗 Mathematics if the answers seem to be not correct or there’s no answer. Try a smart search to find answers to similar questions.
Search for Other Answers