Ask Question

suppose that there are two types of tickets to a show: advance and same-day. the combined cost of one advance ticket and one same-day ticket is $65. for one performance, 25 advance tickets and 40 same-day tickets were sold. the total amount paid for the tickets was $2150. what was the price of each kind of ticket?

0
Answers (1)
  1. 9 June, 08:26
    0
    The Answer is: Price of Advanced Tickets: $30. Price of Same Day tickets: $35.

    Step-by-step explanation:

    Amount of Advanced + Amount of Same = $65

    a + s = $65

    a = 65 - s

    25 tickets times the adult price plus 40 tickets at the same day price equals $2,150. Setup the equation, substitute, and solve for s:

    25a + 40s = $2150

    25 (65-s) + 40s = 2150

    1625 - 25s + 40s = 2150

    15s = 2150 - 1625

    15s = 525

    s = 525 / 15 = $35.

    a = 65 - 35 = $30.

    Proof:

    25 (30) + 40 (35) =

    $750 + $1,400 = $2,150
Know the Answer?