24 February, 16:52

# Mirri is traveling in a group of 8 cat warriors. Each cat needs 4 liters of milk per day to maintain good morale. Mirri has a supply of 96 liters of milk. Another cat has enough milk to last for 2 days. Which equation can we use to find, d, the total number of days the milk will last?

+3
1. 24 February, 17:21
0
Step-by-step explanation:

Let d represent the total number of days that the milk will last.

The total number of cat warriors travelling together is 8. Each cat needs 4 liters of milk per day to maintain good morale. This means that the 8 cat warriors would need

8 * 4 = 32 liters of milk.

Let n represent the total number of liters of milk available. Therefore, the total number of days the milk will last, d would be

d = n/32

Mirri has a supply of 96 liters of milk. Another cat has enough milk to last for 2 days. This means that the amount of milk that the cat has is 4 * 2 = 8 liters. Total amount of milk available would be

96 + 8 = 104 liters

Therefore

d = 104/32 = 3.25 days