Ask Question
15 July, 03:03

redacteaza o compunere de minimum 150 cuvinte in care sa motivezi aparenta la specie a doinei populare doina olteneasca, culeasa de vasile Alecsandri

+5
Answers (1)
  1. 15 July, 03:25
    0
    Vasili Alecsandri a fost un poet, dramaturg și diplomat român care a adunat multe cântece folclorice românești și a fost o figură principală în mișcarea din XIX pentru a crea identitatea românească și unirea Moldovei cu Valaquia. Sa născut în orașul Bacău, într-o familie de mici fermieri. Ei au înflorit cerealele și sarea. Între anii 1828 și 1834, a studiat la pensionnat Victor Cuenim, o școală de internat elită pentru băieți din Iași. Sa mutat la Paris în 1834, unde a dansat în chimie, medicină și drept, dar în curând a abandonat totul în favoarea a ceea ce el a numit "pasiunea sa pe viață", literatura. După doi ani, sa întors la o scenă triumfătoare a noii sale comedii, "Chirița în Iași". A călătorit în peisajul moldovenesc, culegerea, recondiționarea și amenajarea unei game largi de folclor românesc, pe care a publicat-o în două tranșe în 1852 și 1853. Poemele incluse în aceste două colecții extrem de populare au devenit piatra de temelie a identității românești emergente, baladele "Miorița", "Toma Alimoș", "Mânăstirea Argeșului" și "Novac și Corbul". Volumul său de poezie originală, "Doine și Lăcrămioare", și-a cimentat reputația.
Know the Answer?
Not Sure About the Answer?
Find an answer to your question 👍 “redacteaza o compunere de minimum 150 cuvinte in care sa motivezi aparenta la specie a doinei populare doina olteneasca, culeasa de vasile ...” in 📗 Social Studies if the answers seem to be not correct or there’s no answer. Try a smart search to find answers to similar questions.
Search for Other Answers